Onze eerlijke review over Boloo, het toolpakket voor Bol.com

Boloo is een toolpakket die je kunt gebruiken voor bol.com, als je Boloo aanschaft krijg je allemaal tools die je kunt gebruiken als zakelijk verkoper op bol.com. Wij gaan deze pakket reviewen om jou als potentiële klant van Boloo onpartijdige informatie te geven over deze toolpakket zodat je voor je zelf kunt beslissen of je Boloo zult aanschaffen.

Even in het kort, wat is Boloo nou eigenlijks?

Boloo is zoals ze het zelf zeggen, het totaalpakket voor ambiteuze bol.com verkopers, die door bol.com verkopers is ontwikkeld. Zij hebben als missie om mensen te helpen met het bouwen van een succesvolle bol.com business. Boloo bestaat niet alleen uit een toolpakket, maar het is ook een community vol met gedreven bol.com verkopers die elkaar graag willen helpen. Je kunt de community vinden in twee groepen op Facebook, namelijk de “bol.com academy” en de “Boloo Community”. De bol.com academy groep is gratis toegangelijk voor iedereen, maar de Boloo Community groep is alleen toegangelijk voor mensen die een Boloo abonnement hebben van minimaal 40 euro per maand.

Mijn persoonlijke ervaring met Boloo

Ik heb zelf de honingpot abonnement van Boloo, die kost 40 euro per maand, exclusief btw. De reden waarom ik Boloo heb aangeschafd is omdat ik producten ging inkopen en verkopen zonder dat ik een idee had of er uberhaupt wel vraag voor was. Ik deed dit dus allemaal puur op de gok, de vraag was altijd of ik er wel winst mee ging maken, maar over het algemeen is dat nu erg minder geworden. Als je Boloo aanschaft, krijg je toegang tot een product tracker, met deze product tracker kun je per product zien die op bol.com staat, hoe vaak dit product wordt verkocht, de maandelijkste omzet, gemiddelde opbrengst, enzovoort. Hier onder zie je een voorbeeld van de product tracker waar ik twee willekeurige producten heb ingezet.

Zoals je ziet krijg je allemaal informatie over de producten, en zie je ook hoelang het product al getrackt wordt. Hier mee kun je van te voren bepalen of er wel vraag voor een product is, dus weet je ook er voor jouw soortgelijke product die jij wil verkopen vraag is. Met deze product tracker is gokken of een product wel goed gaat verkopen verledentijd, en kan je in plaats van gokken naar data kijken. Dit heeft mij zelf erg veel geholpen, en het resultaat van de product tracker gebruiken is simpelweg gewoon meer sales.

In het Boloo pakket zit ook een winstcalculator, hier mee kun je de winst van je product berekenen. Ik vind deze winstcalculator zelf erg handig want het kan je veel tijd besparen als je dit allemaal zelf gaat berekenen. Omdat je allemaal formulieren moet invullen, is de kans ook klein dat je nog andere kosten bent vergeten. Hier onder kun je een afbeelding zien van de winstcalculator.

Dit zijn inpricipe de enigste twee tools die ik zelf gebruik, maar er zijn ook nog andere tools, namelijk de niche detector en de product database. De namen zeggen het al een beetje, met de niche detector kun je potentiële producten vinden om te verkopen, en de product database is een database met alle producten van bol.com er in. Waarom ik ze niet gebruiken is puur omdat ik het fijn vindt om mijn eigen methodes van product research toe te passen. Ik kan verder ook niet veel meer vertellen over deze tools want ik heb er weinig ervaring mee.

Wat ik een grote plus punt vind van Boloo, is dat ze niet zo commercieel zijn en dat ze je daadwerkelijk ook echt willen helpen. In de gratis community, de bol.com academy, kun je namelijk al allemaal trainingsvideos bekijken en zijn er soms live cursussen die het team van Boloo organiseert. Vanaf het honingpakket van 40 euro per maand, krijg je ook toegang tot de Boloo Academy Facebook groep. Hier in staan nog meer trainingvideos en cursussen en ook bijvoorbeeld een 3.000 omzet in één maand challenge. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij van A tot Z een omzet kunt draaien van 3.000 euro, en dit doen ze met meerdere trainingsvideos. Dit krijg je er geheel gratis bij wanneer jij een abonnee bent van Boloo, dus je krijgt niet simpelweg alleen maar een toolpakket maar ook toegang tot een hele community met gedreven en ambiteuze bol.com verkopers waar je trainingvideos kunt bekijken, mee doen aan challenges, en vragen kunt stellen aan je mede-verkopers.

Is Boloo het geld waard?

Ik vind dat Boloo zeker het geld waard is, want je krijgt toegang tot zoveel dingen en het team van Boloo is echt gedreven om jou te helpen met je business. Je krijgt simpelweg niet alleen een toolpakket, maar ook toegang tot een gedreven en ambitieuze community van bol.com verkopers waar je al je vragen kwijt kan. Naar mijn mening is Boloo nog erg goedkoop als je dit vergelijkt met andere verkopers omtrend bol.com, want je krijgt ook toegang tot uitdagende challenges, trainingvideos en coaching. Als je kijkt naar andere prijzen in deze markt, betaal je al gauw 1000 euro voor een cursus en toegang tot een community, bij Boloo krijg je al gratis toegang tot een Facebook groep met trainingvideos, en vanaf 40 euro per maand ook nog is toegang tot een exclusieve Boloo Facebook groep met nog meer trainingvideos, coaching, en uiteraard het toolpakket. En voor dat ik het vergeet: je krijgt ook een gratis e-book bij je bestelling die vol staat met waardevolle informatie over het runnen van jouw webshop op bol.com.

Je kan Boloo natuurlijk ook altijd gewoon even uitproberen en kijken of het ook waard is voor jou, want ze bieden een “14 dagen geld terug” garantie aan.

8 gedachten over “Onze eerlijke review over Boloo, het toolpakket voor Bol.com”

 1. Beste allen,
  Kan je hiermee ook een site bouwen,? Om producten te verkopen?
  En alleen producten via/voor bol.com,..?
  Met dit abonnement,ben je ready too Go om aan de slag tegaan, en niet onderweg dit, en dat nog aanschaffen?
  Kan iedereen dit, of heb je daarvoor wel bepaalde skills nodig?
  En is dit abonnement maandelijks opzegbaar,of zit je er een jaar aan vast, daarna maandelijks opzegbaar??!

  Dit waren voor nu mijn vragen 😁
  Mvgroet.
  Martijn

  • Beste Martijn,

   Je kunt hier geen website mee bouwen. Het toolpakket van Boloo is puur om onderzoek te doen naar producten op bol.com, zodat je weet hoe goed een bepaald product draait en zo kunt inschatten hoeveel sales jij zelf kan maken met je product. Ook krijg je nog een paar andere tools erbij naast product tracking, zoals een winstcalculator en niche detector om je winst te berekenen en potentiële producten te vinden.

   Eigenlijk ben je altijd al ready to go zodra jij staat ingeschreven bij de kvk en een btw nummer hebt, want dan kan je al verkopen op bol.com. Maar deze tools maken het gewoon makkelijker voor je om data te krijgen over producten en winstgevende producten te vinden.

   Iedereen kan met deze tools omgaan, en anders zijn er nog wel videos die je precies uitleggen hoe je de tools gebruikt.

   Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

   Nog even een tip: ga naar de gratis facebook groep van Boloo (bol.com academy), daar kunnen ze alles wat je wil weten tot in detail uitleggen. Staan ook veel trainingsvideos in die erg leerzaam zijn, vooral heel waardevol als je nog nieuw bent met verkopen op bol.com.

 2. Goedemiddag,

  Nog even een vraagje. Voor verkopen via Bol.com moet je dan in het bezit zijn van een eigen webshop? Of kan je ervoor kiezen om alleen via bol.com te verkopen?
  Mvg Stef

  • Beste Stef,

   Om producten op bol.com te verkopen hoef je niet in bezit te zijn van een eigen webshop. Wat je wel nodig hebt is een KvK-nummer en een BTW-nummer, deze krijg je allebei na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Zodra jij deze twee dingen hebt, kun jij je aanmelden als zakelijke verkoper op bol.com. Na je aanmelding krijg je een verificatie code opgestuurd, zodra jij deze hebt kun je gelijk aan de slag.

 3. Hallo,

  Ik sta op het punt om met Boloo te starten. Ik heb echter nog wat vragen; misschien dat jij met verder kunt helpen?

  Zit er verder nog verschil tussen Honingpot en Honingraat abonnement?
  Zijn er ook alternatieven (of concurrenten) voor Boloo?

  • Beste Roelof,

   Met de honinggraat abonnement kun je tot 200 producten tegelijk tracken, en met de honingpot abonnement kun je tot 80 producten tegelijk tracken. Voor de rest zit er geen verschil in deze twee abonnementen.

   Er zijn inderdaad ook andere product trackers voor bol.com, de bekendste alternatieven zijn: FiveX, HNDLR, Bluescout, Zollie en Sellest.

  • Beste Michiel,

   Wat bedoel je precies met deze vraag?

   De product tracker van Boloo is bedoeld om te kijken hoeveel omzet een product op bol.com draait. Met deze data kun je een beslissing maken of het product interessant genoeg is om ook te gaan verkopen. Op deze manier hoef je niet te gokken of er wel of niet vraag voor een product is, maar kun je dit gelijk aan de data zien.

   Je eigen sales kun je bijhouden in je bol.com dashboard, en sinds een aantal maanden geleden kun je dit ook in het Boloo dashboard. Hier heb je geen product tracker voor nodig.

   Ik hoop dat ik je vraag zo heb beantwoord. Als dit niet het geval is, twijfel dan niet om weer contact op te nemen.

Plaats een reactie